Bestuursbesluit 31 maart 2020 i.v.m. het coronavirus.

2 April 2020

Naar aanleiding van de ervaringen van de vorige week, gaan wij de uitgifte aanpassen. Hieronder vind u de aangepaste spelregels.

  • Houd u aan de voorgeschreven regels van het RIVM en de instructies van het kabinet.
  • Als u twijfelt aan uw gezondheid dan moet u niet komen. We laten u dan niet binnen. Laat iemand anders dan uw pakket ophalen. Dit hoeft niet vooraf gemeld te worden, dat kan bij de uitgifte van de groente. Denk er wel aan om af te zeggen als er niemand komt!
  • Samenscholing op het plein en de omgeving is niet toegestaan. U wordt heel dringend verzocht pas uit de auto te komen als u aan de beurt bent. Hierdoor beperken we het risico dat we toch te dicht bij elkaar komen. Hou rekening met een beperkt aantal parkeerplaatsen.
  • Op onze locatie mag niet gerookt worden. Dit is alleen toegestaan buiten het toegangshek.
  • Het toegangshek openen wij niet voor 9.15 uur. We starten dan ook direct met de uitgifte. Kom dus alstublieft niet onnodig vroeg!
  • Om 12 uur gaat het hek dicht en we openen het weer om 12.30 uur.
  • Het is verplicht om een winkelwagen, die na gebruik telkens door ons wordt schoongemaakt, mee te nemen naar binnen.
  • Wij laten slechts één persoon per huishouden toe tot onze winkel en één cliënt kan wachten in de hal om de boodschappen op te halen. Daarna kan vervolgens telkens een volgende cliënt op aanwijzing van één van onze vrijwilligers het gebouw betreden.
  • Wij verzoeken u altijd TWEE tassen mee te nemen. Sommige producten zullen u los worden verstrekt. In verband met het voorkomen van besmetting en eventuele verspreiding van het virus via verpakkingen zetten wij sommige producten alvast klaar in een papieren tas. U heeft dan geen keuze om producten te kiezen, de gevulde papieren tas kunt u in uw eigen tas plaatsen en meenemen.
  • Er kan geen gebruik worden gemaakt van het toilet, we hopen de eventuele wachttijd zoveel mogelijk te beperken.


Als we moeten besluiten om de uitgifte opnieuw aan te passen aan de omstandigheden, zullen wij u daarvan weer op de hoogte stellen via de mail.

We moeten ons werk met minder vaste vrijwilligers doen, omdat velen van ons niet inzetbaar zijn, vanwege de risicogroep waar ze in vallen. Als blijkt dat we onvoldoende op uw medewerking kunnen rekenen en dat mensen zich niet houden aan alle voorschriften dan is de kans groot dat we de uitgifte op een gegeven moment toch moeten stoppen. U heeft dat zelf in de hand. Denk niet alleen aan uzelf, maar houd ook rekening met ons en anderen!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de Voedselbank Eemsdelta.
 

Meer nieuws