Fantastische opbrengst van de decemberactie van de voedselbank!

30 December 2019

De inzamelingsacties van en voor de Voedselbank Eemsdelta zijn een zeer groot succes geworden. Door de geweldige inzet en medewerking van meer dan 100 vrijwilligers, de inzamelingsacties bij diverse supermarkten, giften van particulieren, de verlotingsactie voor de motor van Henk de Haan, de diverse acties van kerken uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum en donaties van vele bedrijven, scholen en verenigingen is het gelukt om 600 bananendozen en bijna 50 kerstpakketten vol met hoogwaardige voedselproducten af te leveren in het magazijn van de voedselbank.

Behalve de volle dozen is er ook voor ruim € 2.000, - aan giften van particulieren en bedrijven binnen gekomen. De totale opbrengst wordt daarmee geschat op een bedrag van € 25.000, -! De inzameling van de Douwe Egberts Waardepunten heeft tot en met het afgelopen weekend ook nog eens 846.000 waardepunten opgeleverd! En daarvoor ontvangt de voedselbank ruim 1600 pakken koffie.

Het eerste doel om er voor te zorgen dat cliënten de komende maanden weer kunnen rekenen op de verstrekking van voedselpakketten is daarmee ruimschoots gehaald. Daarnaast is het gedurende het jaar nodig dat de voedselbank voedselproducten blijft ontvangen, gezien het grote aantal klanten dat gebruik maakt van de ondersteuning door de voedselbank. Met name op de woensdagmorgen is iedereen daarvoor tussen 9.00 en 11.30 uur welkom op hun locatie aan de Waddenweg 2 in Delfzijl.

Zonder de gulle giften van iedereen en de hulp en inzet van alle betrokkenen was deze inzamelingsactie zeker niet gelukt en het bestuur van de voedselbank is iedereen daar erg dankbaar voor.


 

Meer nieuws
Fantastische opbrengst van de decemberactie van de voedselbank!