Feestelijke week Voedselbank Appingedam-Delfzijl

14 April 2019

De Voedselbank Appingedam-Delfzijl heeft een drukke, maar feestelijke week achter de rug. Op 10 april is in het bijzijn van veel genodigden de officiële opening van haar nieuwe onderkomen verricht door wethouder Meindert Joostens van de gemeente Delfzijl.

Vervolgens hebben ze op zaterdag 13 april een open dag georganiseerd die door meer dan 150 personen werd bezocht. Toen om 10 uur de deuren open gingen, konden de vrijwilligers direct de eerste bezoekers persoonlijk verwelkomen. Heel veel mensen hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om eens achter de schermen te kijken van de voedselbank, maar ook om te kijken hoe het voormalig kerkgebouw De Ark deze nieuwe bestemming heeft gekregen.

De bezoekers hebben zich een prima beeld kunnen vormen hoe aan 170 huishoudens uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum wekelijks een voedselpakket verstrekt wordt . Met een doorlopende presentatie en een rondleiding door het gebouw zijn de bezoekers geïnformeerd hoeveel en welke producten verstrekt worden en wat er voor komt kijken om dat elke week weer goed en volgens de voorschriften te kunnen doen. Kort na 14.00uur verlieten de laatste bezoekers het pand.

De vrijwilligers konden mede door alle positieve reacties die ze hebben ontvangen tevreden terug kijken op een zeer geslaagde dag.

Meer nieuws
Feestelijke week Voedselbank Appingedam-Delfzijl