Gebouw Delfzijls Harmonie Orkest heeft nu een AED

27 May 2022

Sinds zaterdag 14 mei heeft het gebouw van het Delfzijls Harmonie Orkest -onze buren aan de Uitwierderweg 100 in Delfzijl- een AED aan de buitenmuur hangen. Bij de Voedselbank Eemsdelta was een AED aanwezig, maar die is onlangs afgekeurd.

Bij de Voedselbank Eemsdelta was een AED aanwezig, maar die is onlangs afgekeurd. Een nieuwe AED aanschaffen uit donaties -voor onze klanten- vond het bestuur niet terecht. Ook moest er gekozen worden voor een algemeen toegankelijke locatie, liefst aan een buitenmuur. Daarom is het bestuur van Voedselbank Eemsdelta op zoek gegaan naar financiën en een geschikte plek voor de nieuwe AED. Met de plaatsing van de nieuwe AED aan het gebouw van D.H.O. is dat gelukt!
In 2021 is er een delegatie van Gemeente Eemsdelta op kennismakingsbezoek geweest bij de Voedselbank Eemsdelta. Toen is een nieuwe AED besproken. De gemeente heeft vervolgens haar medewerking toegezegd voor een nieuwe AED. We waren erg blij dat de toezegging van de gemeente gestand kon worden gedaan. Een goede plek voor de AED had meer voeten in de aarde, maar uiteindelijk hebben we contact gezocht met de secretaris van Delfzijls Harmonie Orkest (D.H.O.). Hij was direct enthousiast en een lid van het harmonieorkest heeft de AED kosteloos geïnstalleerd aan hun gebouw.
 

 
Wethouder Meindert Joostens verrichtte zaterdag 14 mei de openingshandeling. Met het wegtrekken van de vlag van de Hartstichting, onthulde de wethouder de nieuwe AED.
De AED is 24/7 beschikbaar voor de burgerhulpverlener.
Meer informatie: Hartslagnu.nl of bij de Hartstichting.
Op de facebookpagina van de Voedselbank Eemsdelta meer foto's.

 
Meer nieuws