Selectiecriteria aangepast per 1 juni 2024

3 July 2024

Als basisregel geldt per 1 januari 2024 en zijn per 1 juni 2024 ongewijzigd:
per huishouden (alleenstaande of gezin) € 315,00 + € 115,00 per persoon.

Update per 3 juli 2024:

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Voedselbanken NL op 25 mei 2024 zijn enkele voorstellen aangenomen om de voedselbank toegankelijker te maken voor mensen in voedselnood die momenteel nog buiten de normen vallen. Het gaat met name om een verruiming van de toelating voor een- en tweepersoonshuishoudens zonder kinderen. Steeds hoger wordende prijzen voor basisvoorzieningen benadrukken de dringende noodzaak van deze aanpassing.
Per 1 juni 2024 zijn om bovengenoemde redenen de op te voeren uitgaven per 1 juni 2024 gewijzigd.
Die wijzigingen vindt u hier.
 

Om in aanmerking te komen voor een voedselpakket zijn er standaard landelijke criteria opgesteld. Hierbij wordt uitgegaan van een besteedbaar inkomen dat mensen maandelijks overhouden voor voedsel, kleding en dergelijke. Dus nadat vaste lasten zoals huur, gas, licht, water, verzekeringen enz. zijn betaald. Wanneer het besteedbaar inkomen per huishouden onder de volgende bedragen komt, dan komt u in aanmerking voor een voedselpakket.

Regelmatig horen we - ook van andere (hulp)organisaties - dat mensen bij de aanvraag voor een voedselpakket
op een paar euro's zouden zijn afgewezen. Dit is volstrekt onjuist!
Bij de toekenning van een voedselpakket wordt altijd een coulance percentage van 15% boven het normbedrag gehanteerd. Daarnaast wordt gekeken naar de persoonlijke situatie.
Er wordt door ons maatwerk geleverd! 

Meer nieuws